kisokos
Az anyaszerepre érdemes lelkileg is, fizikailag is időben felkészülni – lehetőleg már jóval a babavállalás előtt. Szervezetünkbe megfelelő mennyiségben kell bevinnünk azokat a tápanyagokat, ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyekre a kicsinek egészséges fejlődéséhez szüksége van.
Az életműködéshez szükséges tápanyagokat táplálékkal juttathatjuk be szervezetünkbe. Ennek összetételére, minőségére és mennyiségére kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermektervezés, a várandósság és a szoptatás időszakában.
A folsav a B-vitaminok egyike ; B9-vitaminnak is nevezik. Nélkülözhetetlen, hiszen éppúgy szükség van rá a sejtek osztódásához, az aminosavak és a nukleinsavak anyagcseréjéhez, a DNS és a ribonukleinsav szintéziséhez, mint a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzéséhez vagy az emésztőrendszer egészségéhez. Mit az, amit még érdemes tudni róla?
A babatervezés, a terhesség és a szoptatás időszakában kiváltképp fontos figyelmet fordítani az egészséges táplálkozásra. Fontos, hogy a táplálék jó minőségű legyen, és helyes összeállításban kerüljön az asztalra.
Ha tudatosan, változatosan táplálkozunk, akkor sem biztos, hogy mindent beviszünk a szervezetünkbe, amit kell – szükségünk lehet étrend-kiegészítőkre. Vajon miért?
Szervezetünk működésének tudatos figyelemmel kísérése sokat segíthet egészségi állapotunk megőrzésében.
Az információk jól áttekinthető, rendszerezett rögzítése és tárolása minden téren egyszerűsíti az életünket. Így van ez a nőgyógyászati adatok esetében is.
A mobilunk szinte mindig nálunk van, és már rég nem csak hívásra vagy SMS-küldésre használjuk. Számos különféle alkalmazást is letölthetünk rá – és akad néhány olyan, amit különösen érdemes megismerni és használni.