kisokos

Hölgynaptár – hasznos funkciók, hatékonyabb kontroll

A mobilunk szinte mindig nálunk van, és már rég nem csak hívásra vagy SMS-küldésre használjuk. Számos különféle alkalmazást is letölthetünk rá – és akad néhány olyan, amit különösen érdemes megismerni és használni.

Ilyen az ingyenes Hölgynaptár applikáció, amelynek funkciói minden nő számára praktikusak lehetnek, aki tudatosan figyel egészségére és a családtervezésre.  Az alkalmazás saját igényeknek megfelelően személyre szabható, és 3 fő kontrollfunkciót lát el: a menstruációs ciklushoz kapcsolódó és egyéb nőgyógyászati tünetek monitorozása, emlékeztetők, és a testsúly nyomon követése.

A Hölgynaptár Naptár menüjén belül kiválaszthatók a tünetkategóriák, majd rögzíthetők a kívánt adatok, melyek közül a legfontosabbak havi nézetben, ikonokkal jelölve is elérhetők. Ugyanezek listanézetben szöveges formában jeleníthetők meg, 6 hónapra visszamenőleg. A menstruáció tüneteihez és a családtervezéshez kapcsolódó fontos jellemzők 1, 3 és 6 havi lebontásban, grafikus nézetben is megtekinthetők.

Az Emlékeztetőkben a felhasználó kiválaszthatja az általa alkalmazott módszert (tabletta/tapasz/hüvelygyűrű/injekció), majd beállíthatja a a megfelelő emlékeztetőt, amely ezt követően az alkalmazási periódusnak megfelelően fogja őt figyelmeztetni teendőjére. A figyelmeztetés akár mióma elleni készítmény szedésére, továbbá a ciklusra, szűrővizsgálatra és receptre is beállítható.

A Valós súly funkcióban diagram mutatja a súlyvesztés/súlygyarapodás trendjét, a testtömegváltozást. A magasságadat felvitelével a BMI is ellenőrizhető.

A Hölgynaptár az orvos-beteg kontaktus új platformja is, hiszen Online orvoskeresője segítségével a felhasználók kiválaszthatják saját orvosukat, az „Adatküldés e-mailben” gombra kattintva pedig azonnal elküldhetik részére az alkalmazásban rögzített tüneteik listáját.

A Hölgynaptár© összekapcsolódik a GynAssist alkalmazással – ebben regisztrálva a nőgyógyász szakorvos bekerül a Hölgynaptár©orvosadatbázisába, így a páciensei által rögzített adatokat közvetlenül megkaphatja, és jól nyomon követheti.

Hölgynaptár