kisokos

Miért érdemes rögzíteni és rendszerezni a nőgyógyászati állapottal összefüggő adatokat?

Szervezetünk működésének tudatos figyelemmel kísérése sokat segíthet egészségi állapotunk megőrzésében, a testünkben zajló folyamatok tendenciáinak felismerésében, illetve a felmerülő egészségügyi problémák megoldásában. Sőt, akár a gyermektervezésben is.

Az adatok rögzítéséhez, nyomon követéséhez tollat és füzetet sem kell elővenni, hiszen ma már létezik olyan, kifejezetten nők számára kifejlesztett, praktikus mobil-alkalmazás, mint a Hölgynaptár, ami mindig kéznél lehet és nagymértékben könnyíti a rendszeres monitorozást.

Ez az ügyes, okostelefonra ingyenesen letölthető  applikáció jól használható  a menstruációs ciklushoz kapcsolódó és egyéb nőgyógyászati tünetek áttekintéséhez, ellenőrzéséhez, a testsúly, illetve a testhőmérséklet folyamatos nyomon követéséhez, ezenkívül emlékeztetőket is be lehet rajta állítani.

Az emlékeztető komoly segítséget jelenthet a hatékony fogamzásgátlásban, ugyanakkor a testhőmérséklet-változások, az együttlétek dátumainak tárolásával, az ovuláció és a termékeny napok várható időpontjának jelzésével a gyermeket tervezőknek is hasznos támogatást nyújt.

A Hölgynaptár további előnye, hogy a nőgyógyászati állapottal összefüggő adatok pontos nyilvántartása révén támogatja a hatékony együttműködést a kezelőorvossal is, megkönnyítve annak munkáját.

A fejlesztők elegáns és nőies, vonzó dizájnnal alakították ki a Hölgynaptárt, és nemcsak angol, német, olasz, spanyol és lengyel, de magyar nyelven is elérhetővé tették a felhasználók számára. Az alkalmazás megtalálható az App Store-ban és a Google Play-en – mind iOS, mind Android verzióban.

Hölgynaptár